Vo Vojke nad Dunajom voda zlikvidovala 90 percent mladej divej zveri

NETKY.SK • 12 Jún 2013, 12:33 • 2 min
Vo Vojke nad Dunajom voda zlikvidovala 90 percent mladej divej zveri

VOJKA NAD DUNAJOM - Povodne si okrem materiálnych škôd vyžiadali aj životy lesnej zvery.

slovakia

left justify in out

"Vo Vojke nad Dunajom sa povodňová situácia upokojuje. Žiaľ, v prípade divej zveri registrujeme 90-percentný úhyn prírastku. Dospelé zvieratá sa presunuli na bezpečné miesta, ale mláďatá nezvládli nával podzemných vôd, vyčísľujeme obrovské škody". Pre TASR to uviedol starosta obce Donát Álló.

"Situáciu naďalej monitorujeme, teraz sa konajú akcie na ochranu rýb," povedal starosta s tým, že podzemné vody už klesli a odstraňujú sa následky. Na viacerých miestach sú nanosené konáre, stromy a rôzny odpad. "Kompa už 12 dní nepremáva na prívodnom kanáli, takže cestovanie je naďalej problematické," uviedol.

Podľa jeho ďalších slov na domoch a chatách výrazné škody nezaznamenali. "Tí čo majú pivnicu, majú väčšie problémy. V záplavovom priestore, na rozdiel od susednej obce Bodíky, nemáme žiadne chaty," objasnil.

Zdôraznil, že podzemná voda bola vyššia ako v predchádzajúcich rokoch, niektoré cesty boli zaplavené a vyplavila sa aj kanalizácia. "Oblasť jazera bolo najbezpečnejším miestom vo Vojke," ozrejmil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies