Vo viacerých okresoch Nitrianskeho kraja hrozí zvýšené nebezpečenstvo vzniku požiaru

NETKY.SK • 6 Júl 2015, 14:48 • 2 min
Vo viacerých okresoch Nitrianskeho kraja hrozí zvýšené nebezpečenstvo vzniku požiaru

NITRA - Okresné riaditeľstvá Hasičského a záchranného zboru v okresoch Nitra, Komárno, Levice a Zlaté Moravce vyhlásili čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru.

slovakia

left justify in out

Dôvodom tohto opatrenia sú pretrvávajúce vysoké teploty a z toho vyplývajúce zvýšené riziko vzniku požiaru, ale najmä nárast počtu požiarov suchých porastov v Nitrianskom kraji. 
     

Podľa zákona o ochrane pred požiarmi nesmú fyzické osoby v tomto čase zakladať alebo udržiavať ohne, používať otvorený oheň, fajčiť alebo odhadzovať horiace alebo tlejúce predmety či vypaľovať porasty bylín, krov a stromov, informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Nitre Viliam Pánsky. Vo všeobecnosti je v čase zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru zakázané vykonávať činnosti spojené so spaľovaním horľavých látok na voľnom priestranstve.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies