Vo Švajčiarsku si od pondelka budete môcť kúpiť hamburger z červov! Obchodný reťazec začína s predajom potravín z hmyzu

NETKY.SK • 16 August 2017, 08:53 • 2 min
Vo Švajčiarsku si od pondelka budete môcť kúpiť hamburger z červov! Obchodný reťazec začína s predajom potravín z hmyzu

Sieť švajčiarskych supermarketov sa rozhodla do svojej ponuky zaradiť aj potraviny vyrobené z hmyzu.

slovakia

left justify in out

Obchodná sieť sa pre túto možnosť rozhodla vzhľadom na bohaté nutričné hodnoty hmyzu a vzrastajúci záujem ľudí o zdravý životný štýl. Preto od 21. augusta nájdeme na švajčiarskych pultoch špeciality ako hamburgery z červov alebo hmyzie guličky. Manažér firmy uviedol, že tieto produkty sú pre ľudí, ktorí chcú odhaliť kulinársku rozmanitosť hmyzu.

 

Pre Európanov exotické pochúťky však nebudú hneď dostupné vo všetkých predajniach daného reťazca. Zákazníci ich dostanú zatiaľ len v štyroch mestách - v Berne, Bazileji, Ženeve a Zürichu. Do konca roka by sa ponuka mala rozšíriť.

 

Spoločnosť sa pred spustením takéhoto predaja stretla s viacerými problémami. Tie vyplývali najmä z nedostatku preverených zdrojov chrobákov. Bezpečnostné pravidlá pre potraviny sa v krajine totiž menili len v máji a práve vtedy sa povolilo obchodovanie s týmto artiklom. Má však isté obmedzenia. Do predajní sa môžu dostať len tri druhy hmyzu a to cvrčky, kobylky a múčne červy. Podmienkou ale je, že sa musia chovať minimálne po štyri generácie pod prísnym dohľadom a v špecifických podmienkach.

 

Švajčiarsko sa tak stáva prvou európskou krajinou, ktorá na svojich pultoch začne predávať hmyz určený na konzumáciu ľuďmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies