Vlna vykradnutí motorových vozidiel: Polícia zasahuje pri troch prípadoch v Spišskom Štvrtku, Prešove a Štrbe

NETKY.SK • 15 Január 2024, 10:50 • 2 min
Vlna vykradnutí motorových vozidiel: Polícia zasahuje pri troch prípadoch v Spišskom Štvrtku, Prešove a Štrbe

PREŠOV - Séria vykradnutí motorových vozidiel postihla majiteľov z Spišského Štvrtku, Prešova a obce Štrba. Nezabezpečené vozidlá boli ľahkou korisťou pre zlodejov, ktorí spôsobili škody vo výške tisícov eur.

slovakia

left justify in out

V uplynulých dňoch došlo k trom prípadom vykradnutia motorových vozidiel, vo všetkých prípadoch polícia začala trestné stíhanie vo veci trestného činu krádeže. K prvému došlo na Ul. Osloboditeľov, v obci Spišský Štvrtok, v piatok (12.01.2024) dopoludnia. Neznámy páchateľ pristúpil k firemnému nákladnému vozidlu, ktoré vodič ponechal naštartované a neuzamknuté. Otvoril si dvere, vošiel do kabíny a vzal z neuzamknutej odkladacej skrinky finančnú hotovosť vo výške viac ako 720,-Eur i stravovacie poukážky v hodnote cca 165,-Eur. Spoločnosti tak vznikla škoda takmer 890,-Eur.

 

V rovnaký deň (12.01.2024) krátko po obede, 29 ročný muž oznámil na polícii v Prešove krádež peňaženky. Došlo k nej na parkovisku pri obchodnom dome, na Ul. Námestie legionárov, v Prešove. Zlodej vošiel do neuzamknutého vozidla a z police vzal peňaženku, v ktorej bola tržba. Poškodenej spoločnosti vznikla škoda vo výške 851,-Eur.

Zlodej ,,úradoval“ aj v sobotu 13.01.2024, po polnoci, v obci Štrba, časť Lieskovec. Na osobnom vozidle rozbil okno a odcudzil z neho dve tašky. Majitelia v nich mali kľúče od domu, kľúče od iných áut, osobné veci, rôzne doklady, bankomatové karty, finančnú hotovosť, ako aj iné veci. Celková škoda, ktorá vznikla okradnutým osobám bola vyčíslená na viac ako 6.300,-Eur.


Polícia vyzýva k opatrnosti pri ochrane nášho majetku, uzamknúť si obydlie, či motorové vozidlo je samozrejmosťou. Svojím ľahkovážnym prístupom poskytujeme páchateľom viac ako ideálne podmienky na ich nekalú činnosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: KR PZ v Prešove, Foto: Prihlásenie Auta (ilustračná foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies