Viedenský arcibiskup je v kontakte s vrahom, ktorého v stredu popravia v USA

NETKY.SK • 19 Január 2016, 09:26 • 2 min
Viedenský arcibiskup je v kontakte s vrahom, ktorého v stredu popravia v USA

VATIKÁN - Viedenský arcibiskup Christoph Schönborn dnes uviedol, že je v kontakte s odsúdeným vrahom, ktorého majú v stredu popraviť v americkom štáte Texas. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Kardinál Schönborn novinárom vo Vatikáne potvrdil, že je v úzkom kontakte s Richardom Mastersonom, ktorý bol odsúdený za to, že v roku 2001 v americkom meste Houston uškrtil transvestitu. O aký druh kontaktu ide, kardinál nespresnil.

 

Súčasní Mastersonovi právnici tvrdia, že jeho predchádzajúce právne zastupovanie bolo nedostatočné a jeho priznanie sa k vražde Darina Honeycutta, ktorý vystupoval pod umeleckým menom Brandi Houstonová, nie je platné. Masterson je údajne nevinný a výpoveď súdneho lekára o smrti obete je zavádzajúca.

 

Schönborn Mastersonov prípad spomenul v súvislosti s iniciatívou cirkvi zameranou na propagáciu milosti, teda vlastnosti, ktorej dôležitosť zdôrazňuje aj pápež František.

 

"Richard čaká na popravu 12 rokov. To je strašné," povedal na margo Mastersonovho prípadu viedenský arcibiskup.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies