VIDEO Západ USA sužujú horúčavy a lesné požiare

NETKY.SK • 3 September 2017, 17:47 • 2 min
VIDEO Západ USA sužujú horúčavy a lesné požiare

SONOMA - Západ Spojených štátov amerických sužujú obrovské horúčavy a tiež rozsiahle lesné požiare.

slovakia

left justify in out

Požiar v Los Angeles, ktorý sa rozšíril už na plochu 20 kilometrov štvorcových, je podľa starostu Erica Garcettiho najväčší v histórii mesta. Zhoreli zatiaľ tri budovy, z ktorých minimálne dve boli domy, no hasiči sú si istí, že živel dokážu skrotiť, ak im plány neskomplikuje silný vietor. Úrady nariadili evakuáciu viac ako 700 domov v Los Angeles, Burbanku a Glendale.

Rozsiahly požiar neďaleko Yosemitského národného parku zasiahol už 22 kilometrov štvorcových a napriek snahám hasičov sa dostal do sekvojového hája, v ktorom rastú aj 2700 rokov staré stromy.

Požiar, ktorý asi 130 kilometrov juhovýchodne od Seattlu vypálil už 60 kilometrov štvorcových si v sobotu vyžiadal ďalšie príkazy na evakuáciu, pričom ohrozuje asi 3800 domov.

Podľa národného hasičského centra bojuje na západe viac ako 25-tisíc hasičov s 56 rozsiahlymi lesnými požiarmi, ktoré ešte nie sú pod kontrolou.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies