VIDEO Volkswagen skladuje odmietnuté dieselové autá na masových "cintorínoch"

NETKY.SK • 10 Apríl 2018, 18:56 • 2 min
VIDEO Volkswagen skladuje odmietnuté dieselové autá na masových "cintorínoch"

KALIFORNIA - Volkswagen po emisnej kauze, ktorá vypukla v roku 2015 a stále trvá, musel od zákazníkov spätne odkúpiť okolo 350 000 áut za vyše 7,4 miliardy dolárov. Čo s toľkými autami?

slovakia

left justify in out

Ako informovala agentúra Reuters, automobilka státisíce vozidiel skladuje  na 37 rôznych miestach po celých Spojených štátoch amerických. Jeden takýto "dieselový cintorín" je aj na púšti v Kalifornii neďaleko Victorville. Ďalšie skladiská Volkswagenu a Audi sú napríklad v uzatvorenom futbalovom štadióne v Detroite či v bývalej papierni v Minnesote.

 

img

Foto: Youtube

 

Vozidlá sú udržiavané, aby bola zabezpečená ich dlhodobá funkčnosť a kvalita. Automobilka verí, že ich v budúcnosti opäť predá. Americké regulačné orgány ale najskôr musia schváliť emisné úpravy.

 

 

Spoločnosť Volkswagen sľúbila, že v USA vynaloží vyše 25 miliárd dolárov na pohľadávky vlastníkov, regulačných orgánov v oblasti životného prostredia a tiež ponúkla, že odkúpi približne 500 000 nevyhovujúcich vozidiel. Odkupovať ich bude až do roku 2019. 

 

Podľa informácií zo súdnych dokumentov, automobilka do 31. decembra 2017 z odkúpených 335 000 dieselových vozidiel opäť predala 13 000 a okolo 28 000 kusov zlikvidovala.

 

Volkswagen musí podľa dohody do júna 2019 odkúpiť alebo opraviť 85% vozidiel, inak mu hrozia vyššie emisné poplatky. Firma však už vo februári opravila takmer 83 % vozidiel a preto je vysoký predpoklad, požiadavku splní.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies