VIDEO Venezuelské peklo: Väzni vychudnutí na kosť umierajú od hladu

NETKY.SK • 10 Október 2016, 18:46 • 2 min
VIDEO Venezuelské peklo: Väzni vychudnutí na kosť umierajú od hladu

SAN JUAN DE LOS MORROS – Jeden z väzňov označovaný ako Franklin Paula Hernandez Quezada prepašoval z väznice šokujúce zábery vyziabnutých mužov, ktorí prosia o pomoc.

slovakia

left justify in out

Video pochádza z väzenia v San Juan de los Morros v Guarico, informoval Mail Online. Venezuelu trápi kríza, pričom ekonomika krajiny má tento rok najhorší výkon vo svete. Podľa Medzinárodného menového fondu má ekonomika klesnúť o ďalších desať percent a inflácia by mohla vzrásť až o 700 percent.

 

Miestne médiá uviedli, že tamojšia polícia zablokovala dodávky jedla a liekov do väzníc, kde ľudia umierajú na hlad a choroby.

 

O prežitie bojujú aj slobodní ľudia, ktorí v uliciach hromadne rabujú a protestujú proti prezidentovi Nicolasovi Madurovi, aby odstúpil.

 

Jeden z väzňov vo videu je tak zoslabnutý, že nedokáže ani chodiť a strážnik ho musel priniesť na rukách.

 

Ďalšie zábery zachytávajú väzňov, ktorí vonkajší svet prosia o pomoc: "Pozrite na mňa, pozrite sa, v akom sme stave, potrebujeme lieky, aby sme prežili."

 

"Všetci sme ľudské bytosti, aj my potrebujeme druhú šancu," prosí ďalší na invalidnom vozíku.

"Nenechajte nás tu zomrieť tu, pomôžte nám bratia," volá iný. "Nechceme umrieť. Médiá musia vedieť o tom, čo sa tu deje."

 

Príbuznými väzňov sú pobúrení a žiadajú úrady, aby to týranie skončili.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies