VIDEO V premiérovom zápase sa Budaj blysol takouto parádičkou

NETKY.SK • 18 Október 2017, 11:26 • 2 min
VIDEO V premiérovom zápase sa Budaj blysol takouto parádičkou

New York - Slovenský hokejový brankár Peter Budaj absolvoval v noci na stredu premiéru v novej sezóne zámorskej NHL, jeho Tampa Bay prehrala na ľade New Jersey 4:5 po samostatných nájazdoch.

slovakia

left justify in out

Budaj v riadnom hracom čase a predĺžení kryl 30 striel súpera, v druhej tretine predviedol famózny zákrok, keď lapačkou reflexívne zneškodnil stopercentnú šancu tohtoročnej draftovej jednotky Nica Hischiera. V rozstrele ho z troch hráčov prekonal len Kyle Palmieri, jeho premenený nájazd však rozhodol o triumfe Devils, keďže bol jediný úspešný exekútor.

 

Slovenský brankár nezačal najlepšie, keď dostal rýchly gól z hokejky Drewa Stafforda, no postupne sa rozchytal. "Nebol to ideálny štart do zápasu, ale potom sa to rozbehlo. Pri tej šanci Hischiera som proste vyletel rukou hore a puk ma trafil. Chvalabohu, že to tam nepadlo," povedal pre portál tampabay.com slovenský brankár, ktorý si vyslúžil aj pochvalu od spoluhráčov.

 

"Je super, že máme v tíme hráča, ktorý dlho nechytal a potom predviedol takýto výkon," pochválil ho Nikita Kučerov. "Dal nám šancu získať body a to je to, čo potrebujete od svojho brankára," uviedol kapitán Steven Stamkos.

 

Budajov spoluhráč Nikita Kučerov strelil už svoj ôsmy gól a ako šiesty hráč modernej histórie NHL (od sezóny 1943/44) sa aspoň raz strelecky presadil v každom z úvodných siedmich zápasov od začiatku sezóny. Pred dvadsaťštyriročným krídelníkom to dosiahli len Mario Lemieux, Mike Bossy, Wayne Gretzky, Ken Hodge a Tony Tanti. Najdlhšiu gólovú sériu v rade v úvode sezóny drží s 12 duelmi legendárny Lemieux z ročníka 1992/93.

 

"Blesky" síce získali len bod, no napriek tomu stále vedú Atlantickú divíziu. V akcii bol zo Slovákov aj útočník Marko Daňo, jeho Winnipeg podľahol doma Columbusu 2:5. Dvadsaťdvaročný center strávil na ľade 9:14 minút a zaznamenal dve trestné minúty a jednu "mínusku". V piatich dueloch tejto sezóny ešte nebodoval.

 

 

 

 

 

NEW JERSEY DEVILS - TAMPA BAY LIGHTNING 5:4 pp a sn (3:2, 0:2, 1:0 - 1:0)

Góly: 3. Stafford (Hischier, Butcher), 17. Palmieri (Hall, Henrique), 20. Gibbons (Santini, Wood), 56. Stafford (Hischier, Severson), rozh. nájazd Palmieri - 8. Namestnikov (Kučerov, Stamkos), 13. Palát (Johnson, Sergačov), 35. Kučerov (Stamkos, Sergačov), 38. Stamkos (Gourde). Brankári: Schneider - BUDAJ, strely na bránku: 34:37, 13.176 divákov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies