VIDEO Teroristický útok v Jordánsku: Zastrelili kanadskú turistku a deväť ďalších ľudí

NETKY.SK • 19 December 2016, 07:25 • 2 min
VIDEO Teroristický útok v Jordánsku: Zastrelili kanadskú turistku a deväť ďalších ľudí

AMMÁN - Jordánske bezpečnostné zložky v noci na dnes oznámili, že zabili štyroch útočníkov, ktorí pri sérii útokov v meste Karak počas nedele zastrelili desať ľudí vrátane kanadskej turistky.

slovakia

left justify in out

Bezpečnostné sily ešte prehľadávali komplex historického križiackeho hradu Karak, kde sa ozbrojenci zabarikádovali, pre prípad, že sa v ňom ukrývajú ďalší militanti, uvádza oznámenie zverejnené oficiálnou tlačovou agentúrou Petra.

 

 

O život pri útokoch prišli siedmi príslušníci bezpečnostných zložiek, dvaja jordánski civilisti a žena z Kanady. Zranenia utrpelo vyše 30 ľudí vrátane dvoch cudzincov.

Podľa miestnych predstaviteľov sa útok začal, keď ozbrojení muži strieľali na policajtov reagujúcich na správy o požiari v dome neďaleko mesta Karak na západe Jordánska. V dome následne našli výbušniny a samovražedné pásy.
 

 

Nezávislé noviny al-Ghad však informovali, že políciu privolal syn muža, ktorý nevedomky prenajal byt ozbrojencom, keď v budove zacítil strelný prach.

Ozbrojenci po prvej prestrelke utiekli, zaútočili aj na ďalšiu policajnú hliadku a vtrhli do hradu Karak, známej turistickej atrakcie, odkiaľ strieľali na policajnú stanicu v meste, uviedla Petra.

V hrade v jednom momente držali 14 rukojemníkov vrátane turistov z Malajzie, napísal al-Ghad. Časť rukojemníkov neskôr bezpečnostné sily oslobodili.

Streľba bola hlásená do neskorého večera a v meste ľudí cez reproduktory mešít vyzývali, aby sa nepribližovali k hradu.

Zodpovednosť za útok dosiaľ neprevzala žiadna skupina. V júni sa základňa jordánskych bezpečnostných síl neďaleko hranice so Sýriou stala terčom krvavého útoku, ku ktorému sa prihlásili militanti tzv. Islamského štátu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies