VIDEO Mladá Švédka zmarila štart lietadla, aby zabránila deportácii Afganca

NETKY.SK • 26 Júl 2018, 17:26 • 2 min
VIDEO Mladá Švédka zmarila štart lietadla, aby zabránila deportácii Afganca

Elin Ersson (22) riskovala zatknutie tým, že si odmietla sadnúť v lietadle, aby zabránila deportácii afganského utečenca. Pokým niekto na palube stojí, pilot nemôže vzlietnuť.

slovakia

left justify in out

Švédka letela z Göteborgu do Istanbulu, kde sedela pred afganským mužom (52), ktorý bol poslaný späť do Afganistanu. Nemenovaný Afganec mal v Istanbule prestúpiť na lietadlo do Kábulu.

 

Azyl nedostanú osoby, ktoré všeobecne nespĺňajú podmienky pre status utečenca, nie sú prenasledovaní, ich život v domácej krajine nie je tak hrozný, majú kriminálnu minulosť, sklon k agresivite, alebo sú nebezpeční pre domácich občanov a demokraciu.

 

Švédsko je v otázke migrácie najtolerantnejšou krajinou. Dokonca radšej zatýka vlastných občanov za ich nesúhlas s príchodom nelegálnych migrantov. Keď sa teda liberálna krajina ako Švédsko rozhodla niekoho deportovať, celkom určite s tým človekom nebude niečo v poriadku. Napr. Nemecko, Belgicko či Francúzsko dokonca nedovolia deportovať ani teroristov, ktorí už spáchali teroristické útoky, pretože by ich doma mohli údajne mučiť.

Mladá Švédka však mala slabú chvíľku a zľutovala sa nad neúspešným azylantom, ktorý sa mal vrátiť do svojej domoviny.

 

Počas 14-minútového živého vysielania tvrdila, že človek bude s najväčšou pravdepodobnosťou zabitý, ak by bol nútený vrátiť sa do Afganistanu. Odmietla si teda sadnúť, dokým posádka Afganca nevyloží z lietadla. Časť z ostatných pasažierov ju vyzývala, aby s tým prestala a mohli štartovať. Druhá časť jej zatlieskala.

 

 

Napriek tomu, že mladá dáma vážne porušila pravidlá, nebola odvedená bezpečnostnou službou ale bolo jej vyhovené. Afganca vyložili z lietadla.

 

"Nechcem, aby bol život človeka vzatý len preto, že si nechcete nechať ujsť let. Nehodlám si sadnúť, kým táto osoba neopustí lietadlo,“ povedala v emočnom videu. "Robím, čo môžem, aby som zachránila život človeka. Pokiaľ človek stojí, pilot nemôže vzlietnuť.“

 

Podľa BBC bude Afganec pravdepodobne deportovaný neskôr a slečna Ersson by mohla čeliť právnym obvineniam.

 

Afganec dostal za znásilnenie a obťažovanie žien osem rokov

 

Iračan, ktorý v Nemecku zavraždil 14-ročnú Nemku, znásilnil aj ďalšiu 11-ročnú!

 

Sýrsky migrant znásilnil vo Švédsku trinásťročnú dievčinu

 

VIDEO Švédi a Nemci bojujú proti znásilneniam smiešnymi „zbraňami“



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies