VIDEO Kosovskí opoziční poslanci zablokovali parlament slzotvorným plynom

NETKY.SK • 19 Február 2016, 13:13 • 2 min
VIDEO Kosovskí opoziční poslanci zablokovali parlament slzotvorným plynom

PRIŠTINA - Napriek bezpečnostným kontrolám pri vchode do budovy kosovskí opoziční zákonodarcovia dnes znova použili slzotvorný plyn na zablokovanie činnosti parlamentu.

slovakia

left justify in out

Ich zámerom je vytvárať tlak na vládu, aby upustila od dohôd so Srbskom a Čiernou Horou.


Zasadnutie sa dnes začalo približne o 50 minút neskôr a potom bolo dočasne prerušené, pretože niekto z opozičných kresiel vypustil z nádoby slzotvorný plyn.
Opozícia už od vlaňajšieho septembra narušuje prácu parlamentu slzotvorným plynom, paprikovými sprejmi, piskotom a fľašami naplnenými vodou. Opozícia odmieta dohodu medzi Kosovom a Srbskom, dosiahnutú vlani, ktorá dáva etnickým Srbom v Kosove väčšie právomoci. Opozícia sa stavia aj proti dohode o vytýčení hraníc s Čiernou Horou. Chce dosiahnuť, aby kosovský parlament tieto dohody neratifikoval.


Aj ďalšie riadiace štátne inštitúcie dohody spochybnili. Kosovský ústavný súd v decembri vyniesol verdikt, že časť dohody so Srbskom nie je v súlade sa ústavou.

 


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies