VIDEO Filipíny vyhlásili vojnu drogovým dílerom: Väznice praskajú, muži spia na sebe a nemôžu sa ani pohnúť

NETKY.SK • 16 December 2016, 16:52 • 2 min
VIDEO Filipíny vyhlásili vojnu drogovým dílerom: Väznice praskajú, muži spia na sebe a nemôžu sa ani pohnúť

QUENZON CITY – Na verejnosť unikli šokujúce zábery z preplnených väzníc, kde sa väzni takmer nemôžu hýbať. Vo Filipínach totiž v súčasnosti prebieha krvavá vojna s drogovým podsvetím.

slovakia

left justify in out

Policajti lovia kriminálnikov po desiatkach, jednu vec však nedomysleli. Väzňov je tak veľa, že ich nemajú kam dávať.

 

Odsúdení sú v celách namačkaní na sebe ako sardinky. Vychádza to tak, že v priemere sa o jednu posteľ delí 10 mužov. V bunkách pre 30 ľudí, je ich 130. Kriminálnici sa dokonca nezmestia ani do budovy väznice a tak spia na ihriskách, v práčovňach, na chodbách i v jedálni.

 

V zariadení sa nedá takmer ani pohnúť. Vo videu vidno, ako sa zúfalci snažia využiť každý centimeter, aby zmenili polohu. Niektoré priestory sú tak stiesnené, že väzni ani nemôžu vystrieť nohy a spia pokrčení.

 

 

Podľa informácií, ktoré priniesli Sky News je vo väznici v Quezon City v súčasnej dobe viac ako 3000 väzňov, napriek tomu, že má kapacity len pre 800.

 

Prezident Rodrigo Duterte sa pred zvolením zaviazal, že z ulíc odstráni drogy aj ich dílerov všetkými dostupnými prostriedkami. Od júla zatkli vyše 40 000 ľudí podozrivých z drogovej činnosti a toto číslo stále narastá.

 

Duterteho vojna s drogami si od spomínaného júla vyžiadala okolo 5000 životov.

 

Ďalších viac ako 3 000 ľudí bolo zabitých maskovanými jazdcami na motorkách a niektorí aktivisti vinia políciu, že kriminálnikov zabíja na ulici bez riadneho súdu.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies