Vianočná charitatívna zbierka colníkov a daniarov

NETKY.SK • 15 December 2013, 09:49 • 2 min
Vianočná charitatívna zbierka colníkov a daniarov

PREŠOV - Akcia Darujme Vianoce má podobu použitého šatstva a trvanlivých potravín. Pomôže chudobným a ľuďom bez domova.

slovakia

left justify in out

Vyše 460 kusov zachovalého oblečenia a 29 kilogramov trvanlivých potravín odovzdali prešovskí colníci zástupcovi Potravinovej banky v Prešove. Išlo o charitatívnu akciu colníkov a daniarov pri príležitosti blížiacich sa vianočných sviatkov. Zamestnanci finančnej správy prišli s nápadom podarovať oblečenie, ktoré už nenosia, ľuďom, ktorým ešte dobre poslúži. Charitatívnu akciu pomenovali Darujme Vianoce.

Ako informovala hovorkyňa Colného úradu v Prešova Renáta Kravcová, podarilo sa im nazbierať toľko oblečenia a trvanlivých potravín, že sa im veci nevmestili do jednej dodávky. V zásielke boli svetre, nohavice, tričká, košele a deky, ktoré si čoskoro nájdu nového majiteľa. Ľudia bez domova si vďaka dobrej myšlienke prilepšia aj trvanlivými potravinami. Zbierka noseného šatstva sa uskutočnila v celom regióne prešovského kraja, nakoniec ju colníci pozvážali do Prešova, aby ju mohli odovzdať zástupcovi Potravinovej banky v Prešove. Ten zariadi, aby sa vyzbierané veci dostali k ľuďom, ktorí to najviac potrebujú. 

„Prvý raz v histórii tak colníci manipulovali nie so zhabaným tovarom, ale s tovarom zozbieraným vo vlastných radoch,” uviedla Kravcová. Zbierka bola organizovaná v rámci celej Finančnej správy SR, pričom koordinátormi boli hovorcovia regionálnych colných úradov, aby sa vyzbieraná pomoc mohla umiestniť priamo v konkrétnom regióne. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies