Venezuele hrozí najstrmší pokles produkcie ropy za 14 rokov

NETKY.SK • 15 August 2016, 15:24 • 2 min
Venezuele hrozí najstrmší pokles produkcie ropy za 14 rokov

CARACAS - Venezuele, ktorá má obrovské zásoby ropy, hrozí najstrmší pokles produkcie za 14 rokov. Je to dôsledok dlhotrvajúcej krízy v krajine, nízkych investícií a zlého hospodárenia v štátnej ropnej spoločnosti. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na nemenované zdroje z venezuelskej firmy.

slovakia

left justify in out

Štátnej ropnej spoločnosti Petroleos de Venezuela (PDVSA) sa nedarí zastaviť pokles produkcie, ktorý, naopak, tento rok ešte zrýchlil. Dôvodom sú nedostatočné investície do nových projektov, odklad platieb dodávateľom a s tým súvisiaci nedostatok potrebného vybavenia a zlé plánovanie.

 

Podľa odhadu expertov za 12 mesiacov do konca júna klesla produkcia ropy vo Venezuele o 9 % na 2,36 milióna barelov (1 barel = 159 litrov) denne. Organizácia krajín vyvážajúcich ropu (OPEC), ktorej členom je aj Venezuela, ako celok pritom v rovnakom období zvýšila produkciu ropy o 4 %.

 

Eulogio Del Pino, venezuelský minister ropného priemyslu a prezident PDVSA, v júli potvrdil, že ťažba ropy v krajine klesla o 220.000 barelov denne alebo 8 % v tomto roku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies