Valné zhromaždenie SPP zamietlo návrhy na zvýšenie cien plynu

NETKY.SK • 30 Október 2012, 07:13 • 2 min
Valné zhromaždenie SPP zamietlo návrhy na zvýšenie cien plynu

Valné zhromaždenie SPP zamietlo návrhy na zvýšenie cien plynu - Politika Vláda SR nevidí podľa premiéra Roberta Fica žiadny dôvod na to, aby menšinoví akcionári SPP navrhovali zvýšenie ceny plynu pre domácnosti v roku 2013 v priemere o 18,56 %, prípadne a

slovakia

left justify in out

img

Vláda SR nevidí podľa premiéra Roberta Fica žiadny dôvod na to, aby menšinoví akcionári SPP navrhovali zvýšenie ceny plynu pre domácnosti v roku 2013 v priemere o 18,56 %, prípadne až o 25,43 %.

 Valné zhromaždenie Slovenského plynárenského priemyslu (SPP), a. s., dnes zamietlo návrhy predstavenstva spoločnosti na zvýšenie cien plynu pre domácnosti na rok 2013.

Predstavenstvo SPP, v ktorom majú väčšinu zahraniční akcionári, navrhovalo alternatívne zvýšenie cien plynu pre domácnosti o viac ako 18 % a o vyše 25 %.

"Zástupcovia štátu boli proti cenovým návrhom predloženým predstavenstvom," priblížil pre TASR priebeh dnešného valného zhromaždenia hovorca ministra hospodárstva Stanislav Jurikovič.

SPP mal predložiť Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) cenové návrhy plynu na rok 2013 do konca októbra. "Keďže sa predstavenstvo a valné zhromaždenie SPP už nestihne stretnúť, začne o nových cenách plynu pre domácnosti rozhodovať ÚRSO z vlastného podnetu," doplnil Jurikovič.

Vláda SR nevidí podľa premiéra Roberta Fica (Smer-SD) absolútne žiadny dôvod na to, aby nemecký a francúzsky menšinový akcionár SPP navrhoval zvýšenie ceny plynu pre domácnosti v roku 2013 v priemere o 18,56 %, prípadne až o 25,43 %. Takéto návrhy predstavenstvo SPP schválilo 27. septembra a poslalo na rokovanie valného zhromaždenia, ktoré sa konalo dnes.

"Slovenský plynárenský priemysel pri príprave návrhu regulovaných cien na budúci rok postupuje v súlade so zákonom," reagoval opakovane na otázky týkajúce sa navrhovaného zvyšovania cien a kritiky zo strany vlády hovorca SPP Peter Bednár.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies