Vajcia dovezené do Maďarska z Nemecka nie sú kontaminované dioxínom

NETKY.SK • 14 Január 2011, 08:19 • 2 min
Vajcia dovezené do Maďarska z Nemecka nie sú kontaminované dioxínom

Vajcia dovezené do Maďarska z Nemecka nie sú kontaminované dioxínom

slovakia

left justify in out

Vajcia, ktoré boli dovezené z Nemecka, nie sú kontaminované dioxínom, vyhlásil dnes v Budapešti štátny tajomník rezortu rozvoja vidieka a štátny veterinár Endre Kardeván.
      Podľa maďarskej tlačovej agentúry MTI Kardeván povedal, že dovoz vajec z Nemecka je priebežný, doteraz preverené vzorky v každom prípade vykázali negatívny výsledok obsahu dioxínu. Dodal, že hygienici preverujú aj bravčové a hovädzie mäso, ako aj hydinu. Preverovanie bude pokračovať až do definitívneho ukončenia tohto škandálu.
      Z oblasti Nemecka, kde sa kontaminácia dioxínom objavila, nedoviezli potraviny a ani krmivo, čo podľa Kardevána potvrdil aj nemecký hlavný veterinár.
      Minulý týždeň hygienici zabavili v jednom z budapeštianskych nákupných stredísk nemecké vajíčka pre podozrenie z obsahu dioxínu. Neskôr sa preukázalo, že tovar bol vyhovujúci, obchodný reťazec napriek tomu vajcia stiahol z predaja.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies