V Turecku zmarili ďalší teroristický útok, nálož bola pod autom v blízkosti vládnej budovy

NETKY.SK • 18 Marec 2016, 11:31 • 2 min
V Turecku zmarili ďalší teroristický útok, nálož bola pod autom v blízkosti vládnej budovy

ISTANBUL - V Turecku sa v noci nadnes podarilo predísť výbuchu nálože nastraženej pod autom zaparkovaným v blízkosti vládnej budovy v meste Hani v prevažne Kurdmi obývanej provincii Diyarbakir.

slovakia

left justify in out

Agentúra Reuters píše, že nálož mala hmotnosť 150 kilogramov. Prípad vyšetruje polícia, ktorá skúma aj záznamy z pouličných kamier. Turecko v posledných mesiacoch zažíva nebývalú vlnu násilností. Posledný atentát sa odohral uplynulú nedeľu v Ankare a zahynulo pri ňom 37 ľudí. K útoku sa prihlásila militantná skupina Sokoli oslobodenia Kurdistanu (TAK), ktorá súčasne varovala pred ďalšími útokmi v Turecku.

 

V obave z útokov Nemecko vo štvrtok zavrelo svoje veľvyslanectvo v Ankare i generálny konzulát a nemeckú školu v Istanbule. Svojich občanov nachádzajúcich sa v Turecku varovali v súvislosti s bezpečnostnými rizikami aj Spojené štáty. Ich veľvyslanectvo v Ankare v noci nadnes vydalo vyhlásenie, v ktorom Američanov v Turecku vyzýva na veľkú opatrnosť vzhľadom na útoky na vládne budovy, miesta zhromažďovania či dopravný systém.

 

Upozornilo tiež, že ku konfrontáciám a násilnostiam by mohlo dôjsť aj počas osláv kurdského Nového roka, Novrúzu, ktorý pripadne na tento víkend.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies