V troskách havarovaného airbusu zahynuli dve hviezdy opernej scény

NETKY.SK • 25 Marec 2015, 09:20 • 2 min
V troskách havarovaného airbusu zahynuli dve hviezdy opernej scény

BERLÍN - Havária nemeckého airbusu v južnom Francúzsku má dve obete z radov hviezd opernej scény.

slovakia

left justify in out

 

Popri basbarytonistovi düsseldorfskej Nemeckej opery na Rýne Olegovi Bryjakovi (54) zahynula v troskách havarovaného stroja zrejme aj kontraaltistka nemeckého pôvodu Maria Radnerová s manželom a ich malým dieťaťom.

 

img

 

Aj ona sa vracala z Barcelony do rodného Düsseldorfu po tom, ako v sérii predstavení na scéne Gran Teatre del Liceu v katalánskej metropole spievala part Erdy v opere Richarda Wagnera Siegfried.

 

img

 

Maria Radnerová (34) absolvovala debuty na svetových scénach ako Metropolitná opera v New Yorku či La Scala v Miláne iba pred troma rokmi, medzičasom sa však zaradila medzi skutočné hviezdy opernej scény, nechýbala napríklad ani na prestížnych festivaloch v Bayreuthe či Salzburgu. Meno si urobila aj koncertnou interpretáciou opusov velikánov ako Beethoven, Dvořák či Mahler.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies