V Smoleniciach sa uskutoční konferencia Nová Európa 2016

NETKY.SK • 23 November 2016, 15:58 • 2 min
V Smoleniciach sa uskutoční konferencia Nová Európa 2016

SMOLENICE - Smolenický zámok sa 29. novembra stane dejiskom medzinárodnej konferencie Nová Európa 2016, na ktorej sa zúčastní stovka hostí zo stredoeurópskeho regiónu.

slovakia

left justify in out

Organizátormi podujatia sú Nadácia profesora Štefana Kassaya pre vedu a vzdelávanie, Európska akadémia vied a umení v Salzburgu a Slovenská akadémia vied. Konferencia je súčasťou aktivít slovenského predsedníctva v Rade EÚ a záštitu nad podujatím prevzal minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák.

 

Konferencia Nová Európa bude hľadať odpovede na otázky týkajúce sa aktuálnych spoločenských, politických a hospodárskych premien v Európe, v kontexte s ostatným vývojom v Európskej únii ovplyvneným aktuálnym brexitom, migračnou vlnou, zmenou hospodárskych a sociálnych pomerov, bezpečnostnými rizikami i hrozbou terorizmu na starom kontinente. Podujatie bude zároveň slúžiť ako platforma na výmenu skúseností, názorov a odborných pohľadov účastníkov, najmä z pohľadu krajín Vyšehradskej skupiny, ktorá zdieľa spoločné hodnoty vychádzajúce z historického, kultúrneho, politického i geografického kontextu.

 

S príspevkami vystúpia aj bývalí prezidenti Poľskej republiky Bronislaw Komorowski a Lech Walesa, exprezidenti SR Ivan Gašparovič a Rudolf Schuster, predsedníčka Súdnej rady Jana Bajánková, vedúci zastúpenia Európskej komisie v SR Dušan Chrenek, štátny tajomník Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR Ivan Švejna, ako aj ďalší hostia z radov diplomatov, poslancov, predstaviteľov štátnych inštitúcií a tretieho sektora, rektorov, akademikov, analytikov i podnikateľov.

 

Podujatie na Smolenickom zámku nadväzuje na projekt workshopov a konferencií pod názvom NEXT EUROPE, organizovaných Európskou akadémiou vied a umení v Prahe, Ľubľane, Salzburgu, Budapešti, Ríme a v Benátkach. Informovala manažérka komunikácie konferencie Gabriela Smerigová.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies