V pohraničí so Sýriou zadržali desiatich džihádistov

NETKY.SK • 22 Marec 2016, 19:19 • 2 min
V pohraničí so Sýriou zadržali desiatich džihádistov

ANKARA - Desať džihádistov-členov Islamského štátu (IS) zadržali dnes príslušníci tureckých ozbrojených síl v oblasti turecko-sýrskej štátnej hranice.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom zhodne turecké tlačové agentúry Anadolu a Dogan.


Medzi zadržanými bol aj muž, ktorý mal na sebe pás využívaný samovražednými atentátnikmi, podľa iných zdrojov nálož. Teroristi sa pokúsili dostať z krajiny ilegálne do Sýrie, a to v provincii Gaziantep.


Práve IS sa prihlásil k dnešným krvavým teroristickým útokom v Bruseli, ktoré si vyžiadali desiatky obetí na životoch a viac ako 200 zranených.


Turecká polícia pátra od pondelka po troch podozrivých členoch IS, ktorí údajne pripravujú doteraz nevídaný teroristický útok v Turecku.


Agentúra Anadolu s odvolaním sa na nemenované bezpečnostné zdroje už vtedy informovala, že polícia pátra po mužoch identifikovaných ako Haci (vysl. hadži) Ali Durmaz, Yunus Durmaz a Savaš Yildiz. Všetci sú údajne členmi miestnej bunky napojenej na IS.


Pátranie bolo vyhlásené dva dni po sobotňajšom samovražednom atentáte v Istanbule, pri ktorom zahynuli traja Izraelčania a jeden Iránec. Útok sa odohral na najrušnejšej pešej zóne v Istanbule, Triede nezávislosti, známej aj pod tureckým názvom (ulica) Istiklal.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies