V podnájme si môžete poistiť svoje spotrebiče či zodpovednosť za škody

NETKY.SK • 20 Február 2013, 08:17 • 2 min
V podnájme si môžete poistiť svoje spotrebiče či zodpovednosť za škody

V podnájme si môžete poistiť svoje spotrebiče či zodpovednosť za škody - Radíme Poistiť si svoje bývanie môžu ľudia aj v prípade, ak bývajú v podnájme. Na poistenie hnuteľných vecí, ako sú elektrické spotrebiče, notebook či bicykel, nie je potrebný ani sú

slovakia

left justify in out

img

Poistiť si svoje bývanie môžu ľudia aj v prípade, ak bývajú v podnájme. Na poistenie hnuteľných vecí, ako sú elektrické spotrebiče, notebook či bicykel, nie je potrebný ani súhlas majiteľa bytu. Nájomca si môže uzavrieť aj poistenie zodpovednosti za škodu, ktorá sa vzťahuje napríklad na vytopenie susedov či škody na majiteľových veciach ako kuchynská linka či chladnička.
      "Ak má klient v prenajatom byte vlastné hnuteľné veci ako nábytok, spotrebiče, textil či kuchynské vybavenie, je nevyhnutné si tieto veci poistiť. Poistenie zariadenia domácnosti vynahradí klientovi škody na hnuteľných veciach spôsobené živelnými rizikami ako požiar, výbuch, víchrica, atmosférické zrážky a tak ďalej," uviedla hovorkyňa poisťovne Generali Slovensko Lucia Makayová. Toto poistenie tiež klientovi poskytne náhradu za ukradnuté či vandalom poškodené veci, kryté sú tiež škody na hnuteľných veciach spôsobené povodňou a záplavou, ako aj vodou z vodovodných zariadení.
      "V prípade, ak nájomca realizoval na vlastné náklady stavebné úpravy v nehnuteľnosti, poistenie umožňuje poistiť si aj tieto stavebné súčasti, teda predmety pevne zabudované v budove ako napríklad vodovodné batérie, dvere, maľovky a stierky, podlahové krytiny, vstavané skrine, elektronický zabezpečovací systém a podobne," upozornil špecialista externej komunikácie z Allianz - Slovenskej poisťovne Gabriel Tóth. Pri akýchkoľvek úpravách nehnuteľnosti však netreba zabudnúť na súhlas majiteľa.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies