V Paríži sa konala tlačová konferencia CISAC a UNESCO

NETKY.SK • 3 December 2015, 13:48 • 2 min
V Paríži sa konala tlačová konferencia CISAC a UNESCO

PARÍŽ - Vo francúzskej metropole sa dnes konala tlačová konferencia pri príležitosti publikovania novej štúdie siete Ernst & Young (EY) s názvom "Kultúrne časy: Prvá globálna mapa kultúrneho a kreatívneho priemyslu".

slovakia

left justify in out

Štúdiu, ktorá ako prvá vyčísľuje celosvetový ekonomický, ako aj sociálny prínos tohto významného sektora, prezentovala Medzinárodná konfederácia spoločností autorov a skladateľov (CISAC) v súčinnosti s Organizáciou OSN pre výchovu, vedu a kultúru (UNESCO) a ďalšími masmediálnymi a kultúrnymi platformami.

EY stručne predstavila kľúčové postavy a trendy, ktoré sa dostávajú po celom svete do popredia. Účastníci konferencie boli následne pozvaní do živej diskusie s renomovanými tvorcami a odborníkmi v kreatívnom priemysle.

 

CISAC združuje 230 spolkov autorov a skladateľov v 120 krajinách. Zastupuje štyri milióny tvorcov zo všetkých zemepisných oblastí a umeleckých žánrov - od hudby, audiovizuálneho umenia, divadla, literatúry až po výtvarné umenie.

 

Cieľom siete je ochrana autorských práv a podpora záujmov tvorcov po celom svete vrátane zabezpečenia finančnej odmeny za používanie ich umeleckých diel. Prezidentom CISAC je francúzsky skladateľ elektronickej hudby Jean-Michel Jarre. Generálnou riaditeľkou UNESCO je bulharská politička Irina Bokovová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies