V krajine po 55 rokoch postavia prvý nový katolícky kostol

NETKY.SK • 28 Október 2014, 07:08 • 2 min
V krajine po 55 rokoch postavia prvý nový katolícky kostol

HAVANA - Kubánske úrady schválili výstavbu prvého katolíckeho kostola po 55 rokoch, informoval v pondelok samotný Vatikán.

slovakia

left justify in out

Podľa odborníkov ide o znak zlepšených vzťahov medzi Svätou stolicou a komunistickou vládou na "ostrove slobody". Vybudovanie kostola financujú katolíci pochádzajúci z floridskej Tampy a postavia ho v meste Sandino nachádzajúcom sa v západnej provincii Piňar del Rio. Kapacita svätostánku bude 200 veriacich.

 

Kubánska katolícka cirkev mala dlhé desaťročia napäté vzťahy s komunistickou vládou v Havane od revolúcie z roku 1959. Tie sa však v poslednom čase zlepšili. Pápeži Ján Pavol II. aj Benedikt XVI. v minulosti navštívili ostrovnú krajinu a kubánska vláda uznala aj niektoré kresťanské sviatky. Prostredníctvom oficiálnych médií tiež umožnila vysielanie prenosov z omší.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies