V Iráne zatkli desiatky osôb podozrivých z prevádzky webov podporujúcich IS

NETKY.SK • 7 December 2015, 11:13 • 2 min
V Iráne zatkli desiatky osôb podozrivých z prevádzky webov podporujúcich IS

ANKARA - Iránska polícia z oddelenia boja proti kybernetickému zločinu zatkla 53 osôb podozrivých z údajnej prevádzky internetových stránok podporujúcich extrémistickú skupinu Islamský štát (IS). Oznámila to dnes iránska agentúra Tasnim.

slovakia

left justify in out

"Sídlo mali hlavne v provinciách pri hraniciach alebo blízko našich hraníc," uviedol bez ďalšej špecifikácie šéf týchto vyšetrovateľov Hosejn Áštarí.

 

Irán - regionálna veľmoc s väčšinovým obyvateľstvom hlásiacim sa k šiitskému islamu - predtým informoval, že v novembri odhalil bunku, ktorá robila nábor bojovníkov pre sunnitských militantov Islamského štátu.

 

Operácia sa uskutočnila v provincii Kermánšáh na západe Iránu pri hraniciach s Irakom. V tejto časti Iránu žije miestna menšina kurdských sunnitov a v minulosti už bola dejiskom povstania voči šiitskej vláde v Teheráne.

Vojakov do spoločného boja proti Islamského štátu v Sýrii za účasti medzinárodných vojsk vyslal už aj Irán.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies