V Iráne zatkli desiatky podozrivých osôb z napojenia na IS, čím zabránili rozsiahlym útokom v krajine

NETKY.SK • 7 August 2017, 18:45 • 2 min
V Iráne zatkli desiatky podozrivých osôb z napojenia na IS, čím zabránili rozsiahlym útokom v krajine

TEHERÁN - Iránske ministerstvo pre tajné služby dnes informovalo, že v krajine zadržiavajú 27 osôb napojených na džihádistickú organizáciu Islamský štát (IS), ktoré mali v pláne spáchať teroristické operácie v nábožensky významných mestách krajiny.

slovakia

left justify in out

Uviedla to agentúra AP. Ministerstvo spresnilo, že správa o militantoch sa objavila krátko pred inauguráciou novozvoleného prezidenta Hasana Rúháního v rámci výmeny spravodajských informácie medzi tajnými službami v rámci regiónu. Rúhání zložil prezidentský sľub minulú sobotu.

 

Iránske médiá dodali, že desať podozrivých zadržali mimo územia Iránu, kam ich neskôr vydali. Zvyšných 17 osôb zatkli v Iráne. V správe iránskeho ministerstva sa nespresňuje krajina, v ktorej boli podozriví odhalení a zatknutí.

 

Podľa údajov ministerstva piati zo zadržaných mali v pláne spáchať útok v Iráne, ostatní ich plány podporovali, dodala AP.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies