V bratislavskom Starom meste rozdali vrecia s pieskom

NETKY.SK • 6 Jún 2013, 16:56 • 2 min
V bratislavskom Starom meste rozdali vrecia s pieskom

BRATISLAVA - Mestská časť Bratislava - Staré Mesto rozdala obyvateľom viac ako tisíc vriec a 17,5 tony piesku, pretože do pivničných priestorov presakuje podzemná voda.

slovakia

left justify in out

"V súčasnosti nehrozí bezprostredné nebezpečenstvo, avšak Staré Mesto opätovne odporúča obyvateľom vyniesť z pivníc všetky cenné predmety alebo predmety, ktoré môžu pri styku s vodou poškodiť majetok či zdravie ľudí. Na základe odporúčaní hasičského zboru mestská časť vyzýva obyvateľov, aby neodčerpávali vodu z pivníc, kým sa hladina Dunaja nedostane na nižšiu úroveň. Rýchlym odčerpaním vody by totiž mohla byť narušená statika budov," upozornil hovorca Miestneho úradu Bratislava - Staré Mesto Tomáš Halán.

Krízový štáb mestskej časti Bratislava - Staré Mesto o 15:00 vyhodnotil aktuálnu povodňovú situáciu v centre mesta. Podľa údajov meteorológov bude hladina Dunaja na jeho úseku v Starom Meste kulminovať vo večerných hodinách. Staré Mesto upozorňuje obyvateľov, že aj po znížení hlady Dunaja na štandardnú úroveň môže v niektorých prípadoch prísť počas nasledujúcich dvoch týždňov k presakovaniu podzemných vôd do pivníc. "V prípade ohrozenia životov sa obyvatelia majú ihneď kontaktovať so záchranármi na linke Integrovaného záchranného systému na čísle 112," dodal Halán.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies