V bratislavskej Devínskej Novej Vsi chránia domy vrecia s pieskom

NETKY.SK • 6 Jún 2013, 11:08 • 2 min
V bratislavskej Devínskej Novej Vsi chránia domy vrecia s pieskom

BRATISLAVA - Obyvatelia nižšie položených ulíc v Devínskej Novej Vsi začínajú rozmiestňovať vrecia s pieskom, ktorými chcú ochrániť svoje domy pred stúpajúcou vodou z rieky Morava.

slovakia

left justify in out

Všetky záhrady na Námestí 6. apríla a aj na ulici Istrijská sú už pod vodou. V noci voda dosiahla okraj prvého domu na konci mestskej časti. Na hranici tejto ulice sa končí betónová hrádza popri rieke Morava, ktorá lemuje cestu smerom na Devín. Miestni ľudia sa aj trochu hnevajú, že túto hrádzu nedobudovali ďalej poza ich záhrady až k miestnemu rybníku, čo by zabezpečilo ich záhrady pred vodou. Viacerí už museli spustiť aj čerpadlá, ktorými odčerpávajú vodu z pivníc.

Morava zaliala aj úsek príjazdovej cesty k cyklomostu spájajúcemu Devínsku Novú Ves a Schlosshof a ľudia tu stavajú z vriec naplnených pieskom provizórnu hrádzu, aby sa voda nedostala k domom a záhradám na Mlynskej ulici.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies