Útočník z islamského centra zrejme nemal extrémistický motív

NETKY.SK • 20 December 2016, 16:40 • 2 min
Útočník z islamského centra zrejme nemal extrémistický motív

ZÜRICH - Švajčiarska polícia nezistila nijaký islamistický či krajne pravicový motív činu mladého muža, ktorý sa zastrelil po tom, ako v pondelok večer postrelil v islamskom modlitebnom centre v Zürichu troch ľudí.

slovakia

left justify in out

Šéfka tamojšej kriminálnej polície Christiane Lentjesová Meiliová dnes uviedla, že vyšetrovanie útoku i domnelého páchateľa - 24-ročného Švajčiara - pokračuje. Nič však podľa jej slov nenasvedčuje tomu, že by čin súvisel s terorizmom a jeho páchateľ bol napojený na islamistické zoskupenia.

 

Muž sa podľa doterajších poznatkov zaujímal o okultizmus a doma mal množstvo predmetov týkajúcich sa tejto oblasti. Zatiaľ však neexistuje dôkaz, že by podstúpil psychiatrickú liečbu.

 

Vražednú zbraň mal Švajčiar v legálnej držbe a po incidente v centre sa ňou zastrelil.

 

Vyšetrovanie podľa nej zároveň odhalilo, že útočník, ktorého meno polícia nezverejnila, v nedeľu v Zürichu na smrť ubodal svojho známeho.

 

Ozbrojený muž vnikol v pondelok v podvečerných hodinách do islamského modlitebného centra v Zürichu neďaleko miestnej hlavnej železničnej stanice a začal strieľať na prítomných.

 

Pri útoku boli zranené tri osoby vo veku 30, 35 a 56 rokov, pričom najstarší a najmladší z trojice utrpeli ťažké a tretí stredne ťažké zranenia.

Útočníkovi sa napriek takmer okamžitému zásahu policajných zložiek podarilo ujsť. O niekoľko hodín neskôr sa pod mostom, nachádzajúcim sa niekoľko stoviek metrov od islamského centra, našlo mŕtve telo, ktoré patrilo páchateľovi.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies