VIDEO Útočník ozbrojený nožom zranil v londýnskom metre troch ľudí

NETKY.SK • 6 December 2015, 10:43 • 2 min
VIDEO Útočník ozbrojený nožom zranil v londýnskom metre troch ľudí

LONDÝN - Muž ozbrojený nožom v sobotu večer vážne zranil jedného človeka a ďalší dvaja utrpeli ľahšie bodné zranenia na stanici metra Leytonstone vo východnej časti britskej metropoly Londýn. Polícia označila udalosť za teroristický čin, informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Útočník podľa správ miestnych médií údajne kričal: "Toto je za Sýriu", čo však polícia zatiaľ nepotvrdila. Policajti ho zakrátko zneškodnili za pomoci paralyzéru a následne zatkli. Jeden muž bol vážne zranený na krku, avšak nie je v ohrození života. Ďalšie dve osoby utrpeli bodné zranenia ľahšieho charakteru.

 

UPOZORNENIE: Video nie je vhodné pre slabšie povahy

 

 

 

 

Na podlahe neďaleko turniketov bolo vidieť veľkú mláku krvi. Na Twitteri sa okamžite objavili fotky z miesta činu, ako sa policajti snažia zneškodniť páchateľa. Všade okolo stanice metra bolo vidieť krvavé stopy.

 

"Riešime to ako teroristický incident," vyhlásil šéf protiteroristického oddelenia londýnskej polície Richard Walton. Súčasne apeloval na verejnosť, aby zachovala pokoj, ale aby zvýšila svoju ostražitosť.

 

Incident vážne narušil premávku vlakov na centrálnej trase londýnskeho metra. Na časti trasy nepremávali počas noci vlaky vôbec a na zvyšku len s veľkými meškaniami. Vyšetrovatelia vyzvali svedkov incidentu a všetkých, ktorí by z neho mohli mať obrazové záznamy, aby zavolali na špeciálnu protiteroristickú horúcu linku.

 

Hovorca polície povedal: "V sobotu 5. decembra o 19:06 dostala polícia oznámenie o útoku na stanici metra v Leytonstone. Podozrivý muž údajne ohrozoval ostatných ľudí s nožom. Dôstojníci Metropolitan police dorazili okamžite na miesto a páchateľ bol o 19:14 zatknutý."

 

img

 

Polícia zasiahla po tom, ako jej nahlásili, že sa tam nachádza muž, ktorý dobodal nožom niekoľkých ľudí a ohrozuje ďalších. Vystrašení cestujúci podľa svedkov utekali von zo stanice.

 

Podľa správ BBC páchateľa zadržali do desiatich minút po tom, ako sa o udalosti dozvedela polícia. Páchateľa previezli do jednej z miestnych nemocníc, kde ho strážia policajti. Pri odvádzaní z miesta činu zadržaný muž údajne vyhlásil, že útok bol reakciou na britskú "intervenciu v Sýrii", uviedli noviny Guardian.

 

img

 

Britský parlament v stredu schválil rozšírenie leteckej misie proti extrémistickej organizácii Islamský štát (IS) v Iraku aj na susednú Sýriu. Británia odvtedy podnikla v Sýrii už dve série náletov.

 

V Spojenom kráľovstve v súčasnosti platí druhý najvyšší stupeň varovania pred teroristickými útokmi. Hlavnú hrozbu predstavuje organizácia IS operujúca v Sýrii a Iraku a jej prípadní stúpenci v Británii. "Hrozba terorizmu zostáva na kritickej úrovni, čo znamená, že teroristický útok je vysoko pravdepodobný," zdôraznil po dnešnom útoku šéf protiteroristického oddelenia londýnskej metropolitnej polície.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies