USA potvrdili koaličný nálet v Mósule, skadiaľ hlásia civilné obete

NETKY.SK • 26 Marec 2017, 10:01 • 2 min
USA potvrdili koaličný nálet v Mósule, skadiaľ hlásia civilné obete

WASHINGTON - Americká armáda priznala, že Spojenými štátmi vedená koalícia na žiadosť irackých síl zaútočila nedávno v západnej časti mesta Mósul.

slovakia

left justify in out

Podľa miestnych obyvateľov a úradov zahynuli pri nálete desiatky civilistov.

 

Centrálne velenie armády USA (USCENTCOM) v sobotňajšom vyhlásení uviedlo, že tieto správy berie veľmi vážne a spustilo vyšetrovanie s cieľom "zistiť fakty o tomto útoku a opodstatnenosť tvrdení o civilných obetiach".

 

USCENTCOM dodalo, že v Mósule bola pri nálete zasiahnutá oblasť, ktorú kontrolujú bojovníci teroristickej organizácie Islamský štát.

 

K náletu došlo 17. marca vo štvrti al-Džadída, informovala agentúra Reuters. Podľa nej stále nie je jasné, čo sa stalo. Niektorí obyvatelia tvrdili, že pri koaličnom nálete bolo zasiahnuté nákladné auto naložené výbušninami a pri následnom výbuchu sa zrútilo niekoľko obytných domov.

 

Šéf mósulskej samosprávy Abdul Sattár Habbo oznámil, že záchranári vytiahli z trosiek domov 240 tiel. Predtým úrady hovorili o zhruba 130 obetiach.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies