Únia chce z Líbye dopraviť domov asi 10.000 občanov, operácia sa už začala

NETKY.SK • 23 Február 2011, 13:27 • 2 min
Únia chce z Líbye dopraviť domov asi 10.000 občanov, operácia sa už začala

Únia chce z Líbye dopraviť domov asi 10.000 občanov, operácia sa už začala

slovakia

left justify in out

img

Členské štáty Európskej únie čoskoro prepravia domov približne 10.000 svojich občanov, nachádzajúcich sa v občianskymi nepokojmi zachvátenej Líbyi. Oznámil to dnes hovorca Európskej komisie Olivier Bailly.
      "V Líbyi sa v súčasnosti nachádza okolo 10.000 občanov EÚ. Členské štáty únie už odštartovali operáciu na ich evakuáciu," povedal Bailly na tlačovom brífingu. V týchto hodinách sa koordinujú informácie o počtoch ľudí, ktorých jednotlivé krajiny v regióne majú a ktorých chcú dostať domov, následne sa bude rozhodovať o spôsobe prepravy.
      Sankcie pre režim Muammara Kaddáfího, ktoré iniciovalo počas posledných dní viacero krajín, sú členskými krajinami diskutované "už v súčasnosti a rozhodnutie o nich bude asi otázkou najbližších dní". Rozhodnutie o ich aplikácii musí prijať Rada EÚ.
      Hovorkyňa stálej predstaviteľky pre spoločnú zahraničnú a bezpečnostnú politiku Maja Kocijančičová nepriamo odmietla tvrdenie, že by človekom, ktorého únia uznáva ako súčasného lídra krajiny, bol stále Kaddáfí.
      "Adresujeme mu naše výzvy preto, lebo on je tým, ktorý je zodpovedný za vzniknutú situáciu. Svojho lídra si však musí vybrať líbyjský ľud sám," reagovala hovorkyňa Catherine Ashtonovej.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies