Ukrajinský parlament odobril demisiu generálneho prokurátora Šokina

NETKY.SK • 29 Marec 2016, 11:20 • 2 min
Ukrajinský parlament odobril demisiu generálneho prokurátora Šokina

KYJEV - Ukrajinský parlament dnes schválil demisiu generálneho prokurátora Viktora Šokina, informovala agentúra AP, podľa ktorej bol Šokin prozápadnými ukrajinskými politikmi považovaný za prekážku v boji s korupciou.

slovakia

left justify in out

Návrh na schválenie Šokinovej demisie podporilo 289 poslancov ukrajinského parlamentu. Na to, aby návrh prešiel, bolo potrebných 226 hlasov. Ukrajinský prezident Petro Porošenko ešte v polovici februára Šokina požiadal, aby podal demisiu. Šokin jeho žiadosti vyhovel a prezident vzápätí poslancov parlamentu požiadal, aby Šokinovu demisiu z funkcie generálneho prokurátora odobrili.


Agentúra AP pripomenula, že Spojené štáty opakovane vyzývajú na reformu ukrajinskej generálnej prokuratúry. Podľa mnohých protikorupčných aktivistov totiž jej vedenie nepresadzuje vládu zákona, ale svojím nekonaním umožňuje korupčné praktiky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies