Účty štátnej Bratislavskej teplárenskej zablokoval exekútor, napriek tomu kúria

NETKY.SK • 9 Október 2014, 10:32 • 2 min
Účty štátnej Bratislavskej teplárenskej zablokoval exekútor, napriek tomu kúria

BRATISLAVA - Účty štátnej Bratislavskej teplárenskej (BAT) zablokoval exekútor. Peniaze jej blokuje pre 26 miliónov eur, ktoré podľa rozhodnutia súdu tepláreň dlhuje dcérskej firme finančnej skupiny Penta, píše denník SME.

slovakia

left justify in out

V praxi to môže znamenať problém zaplatiť to, čo bežná tepláreň potrebuje na to, aby mohla kúriť a ohrievať teplú vodu, čiže plyn, ľudí či vodu.

 

"Začali sme 7. októbra kúriť v mestských častiach, kde sme dodávateľom, a to v Dúbravke, Karlovej Vsi, Starom a Novom Meste," oznámila tepláreň.

 

Podnik tvrdí, že kúriť ešte nemusel, teplota totiž neklesla dva dni za sebou pod 13 stupňov. Kúrenia sa však hromadne dožadovali zákazníci. Telefonovali do teplárne a dopytovali sa aj na to, či to, že stále nekúri, súvisí s blokáciou účtov.

 

K nej prišla tepláreň v súvislosti so zmluvou z éry Vladimíra Mečiara, v ktorej sľúbila od vtedy tiež štátneho bratislavského paroplynu odoberať každý rok teplo. Toľko, koľko mala, neodoberala. Štátne firmy sa začali súdiť a medzičasom paroplyn kúpila aj so sporom Penta. Krajský súd toto leto po rokoch definitívne rozhodol v prospech Penty.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies