U vodičov Európskeho parlamentu sa našiel propagandistický materiál IS

NETKY.SK • 16 Apríl 2016, 18:25 • 2 min
U vodičov Európskeho parlamentu sa našiel propagandistický materiál IS

BERLÍN/ŠTRASBURG - Európsky parlament (EP) prepustil dvoch vodičov zo súkromnej firmy, u ktorých sa našli cédečka s propagandou tzv. Islamského štátu (IS).

slovakia

left justify in out

Vo svojom najnovšom vydaní o tom píše nemecký spravodajský týždenník Der Spiegel.

 

Magazín s odvolaním sa na niekoľko zdrojov oboznámených s kauzou uviedol, že jeden prípad sa stal v Štrasburgu a druhý v Bruseli. Kedy k odhaleniu došlo, nie je známe.

 

Keďže sa navyše zistilo, že niekoľko ďalších vodičov má trestné záznamy, predsedníctvo EP sa v pondelok rozhodlo, že už nebude využívať služby súkromných poskytovateľov, ale vodičov bude zamestnávať priamo parlament.

 

"Pri dodatočných bezpečnostných previerkach sme bohužiaľ narazili na osoby so závažnými záznamami v policajnom registri trestov," citoval Spiegel z rozhodnutia predsedníctva EP.

Hovorca EP sa dnes pre agentúru DPA odmietol k uvedeným informáciám vyjadriť; ako dôvod uviedol bezpečnostné aspekty.

 

Podľa časopisu Spiegel má 751 europoslancov v súčasnosti k dispozícii 65 vodičov súkromných spoločností v Bruseli a 85 v Štrasburgu. Ďalších 23 vodičov je zamestnancami EP.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies