Trump hrozí republikánskemu súperovi Cruzovi žalobou

NETKY.SK • 16 Február 2016, 07:05 • 2 min
Trump hrozí republikánskemu súperovi Cruzovi žalobou

HANAHAN - Uchádzač o nomináciu amerických republikánov na post prezidenta Donald Trump pohrozil v pondelok podaním žaloby na svojho spolustraníka Teda Cruza, pokiaľ neprestane v rámci predvolebnej kampane šíriť "lži" a neospravedlní sa.

slovakia

left justify in out

Krátko pred primárnymi voľbami v štáte Južná Karolína, ktoré sa uskutočnia najbližší víkend, označil Cruza opakovane za "asi najnečestnejšieho chlapa, akého kedy stretol v politike", informuje dnes agentúra AP. Trumpov tím teraz od Cruza požaduje, aby prestal zverejňovať údajné "klamlivé príspevky" o svojom volebnom súperovi.

 

Newyorský realitný magnát Trump sa už dávnejšie vyjadril, že v prípade texaského senátora Cruza by mal federálny súd preskúmať, či v súvislosti s prezidentskou kandidatúrou spĺňa podmienku spôsobu nadobudnutia amerického občianstva zakotvenú v ústave. Cruzovo rodisko sa nachádza v Kanade, čo však podľa mnohých právnych expertov neprekáža, keďže jeho matka bola občiankou USA.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies