Trump a Kim majú tajomstvo: možno spolu už volali a stali sa z nich kamaráti

NETKY.SK • 12 Január 2018, 09:40 • 2 min
Trump a Kim majú tajomstvo: možno spolu už volali a stali sa z nich kamaráti

WASHINGTON - Po Washingtone sa šíria nové šumy: prezident Donald Trump odmietol novinárom prezradiť, či telefonoval s Kim Čong-unom. Prekvapivo dodal, že pravdepodobne s ním má veľmi dobrý vzťah.

slovakia

left justify in out

Po rozhovore so šéfom Bieleho domu v jeho Oválnej pracovni vo štvrtok denník Wall Street Journal (WSJ) informoval, že Trump sa vykrúcal pri otázke, či telefonoval so severokórejským vodcom Kim Čong-unom. "Nechcem sa k tomu vyjadriť. Nepoviem, či som (s ním hovoril) alebo nie. Jednoducho sa k tomu nechcem vyjadriť," reagoval Trump na priamu otázku.

 

Deň po tom, ako pripustil možnosť priamych rozhovorov USA so Severnou Kóreou "za správnych okolností", Trump v interview pre WSJ dodal: "Pravdepodobne mám veľmi dobrý vzťah s Kim Čong-unom. Mám vzťahy s ľuďmi. Myslím si, že ste prekvapení."

 

Trump sa po veľkú časť prvého roka vo funkcii dostával s lídrom KĽDR do slovných prestreliek, ktoré zahŕňali aj vojnové vyhrážky a osobné invektívy. Kima napríklad nazval "raketovým mužom", píše agentúra DPA.

 

V najnovšom rozhovore však konštatoval, že má s inými ľuďmi často nepriateľskú komunikáciu "a potom je niekto zrazu mojím najlepším priateľom".

 

Jeho vyjadrenia prišli po tom, ako Severná a Južná Kórea tento týždeň viedli svoje prvé rozhovory za dva roky a KĽDR súhlasila s účasťou na nadchádzajúcich zimných olympijských hrách v Južnej Kórei. Trump si pripísal zásluhy za tento dialóg medzi oboma kórejskými štátmi, pripomína agentúra AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies