Tréner Slovana Slovák: Kľúčová bola jeseň a začiatok jari

NETKY.SK • 20 Máj 2013, 09:08 • 2 min
Tréner Slovana Slovák: Kľúčová bola jeseň a začiatok jari

BRATISLAVA - Futbalisti Slovana Bratislava získali rekordný siedmy slovenský majstrovský titul vďaka kvalitným výkonom v jesennej časti Corgoň ligy 2012/2013, resp. po kvalitnej zimnej príprave aj výborným vstupom do jari. V hodnotení trénera "belasých" Samuela Slováka sa dôležitým faktorom úspechu, ktorý Slovan vyšperkoval ziskom double, ukázala aj vyrovnanosť hráčskeho kádra.

slovakia

left justify in out

Slovan mal po jeseni náskok šiestich bodov na druhý ViOn Zlaté Moravce. Žilina, ktorá obhajovala titul z minulej sezóny, odpadla už na jeseň. Nový majster mal excelentný vstup do jari, prišli triumfy na ViOn-om 4:1, v Nitre 3:0, s Banskou Bystricou 2:0 a s Prešovom 5:0. Po štvorzápasovej sérii remíz s Košicami, Žilinou, Trnavou a Myjavou sa v jednom z najdôležitejších zápasov sezóny so Senicou zrodila výhra 3:2 a následne si Slovan mohol dovoliť aj sériu slabších výsledkov.

"Kľúčová bola jeseň, kde bolo veľa zápasov a tie sme dali výborne. A dokonca sme mali aj na záver jesene sériu, lebo sa aj hovorí, že keď chce človek niečo vyhrať musí mať sériu. Veľmi dobre sme hrali a zbierali sme aj body. Potom bol veľmi dôležitý vstup do jari. Lebo tam hrá svoju rolu psychológia, mohli sme sa dostať na začiatku jari do kŕču a znížiť si náskok, naopak, my sme ho zvýšili a mohli sme si dovoliť aj pár zakopnutí. Súperi boli pod väčším tlakom, lebo mali na nás väčšie manko. Dôležitá bola aj zimná príprava, jej spôsob," bilancoval kouč Slovák cestu za titulom.

Káder klubu z hlavného mesta, ktorý v novej sezóne čakajú predkolá prestížnej Ligy majstrov 2013/2014, bol v tejto sezóne vyrovnaný. Nenašiel sa síce niekto, kto by od spoluhráčov vyčnieval o dve hlavy, ale v ťažkých zápasoch vždy niekto prebral na seba zodpovednosť. "V sezóne mal každý z hráčov svoje obdobie. Dôležité bolo, že dobre chytal brankár Putnocký, aj Kováč v pohári. Gorosito hral dobre na jeseň, Bagayoko uhral svoj štandard. V ofenzíve sa veľmi dopĺňali Žofčák s Milinkovičom, Erik Grendel sa rozohral na jar v ťažkých zápasoch, keď bolo treba mužstvo potiahnuť. Peltier, ktorý bol zranený, pracoval dobre celú sezónu, Hlohovský strelil dôležité góly. No každý hráč niečo priniesol do mužstva. Ťažko je niekoho osobitne veľa vyzdvihnúť, že na ňom to stálo alebo padalo. My nemáme ani strelca, ktorý by dal napríklad 20 gólov za sezónu, ako pred dvoma rokmi Filip Šebo. Myslím, že to bol po celý rok kolektívny výkon, bolo veľa hráčov, ktorí ťahali a striedali sa v zostave a preberali zodpovednosť. To bolo dôležité. Tiež Soumaha chceme zabudovať do tímu viac, aby sme využili jeho potenciál," hodnotil bývalý hráč Slovana, Tenerife či Norimbergu.

Bývalý slovenský reprezentant hneď v jeho prvej sezóne na lavičke kouča víťaza PVP z 1969 dosiahol double, o predĺžení zmluvy, ktorá mu vyprší koncom aktuálnej sezóny však s klubovým vedením ešte nerokoval. "Zatiaľ nie, riešili sme prítomnosť, potrebovali sme spraviť posledný krok. O budúcnosti sme sa ešte nebavili," uzavrel 37-ročný tréner Slovana.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies