Tréner Good Angels: Som hrdý, ale aj ľudsky sklamaný

NETKY.SK • 28 November 2013, 08:19 • 2 min
Tréner Good Angels: Som hrdý, ale aj ľudsky sklamaný

KOŠICE - Hráčky Good Angels Košice opúšťali v stredu večer Steel arénu so zmiešanými pocitmi. Zaplnené tribúny im tlieskali, ale ony sa netešili.

slovakia

left justify in out

Basketbalový zápas roka na Slovensku sa pre nich dlho vyvíjal rozprávkovo, no nakoniec zvíťazila krutá realita. Prehra s ruským aj euroligovým šampiónom UMMC Jekaterinburg o 4 body bolela viac, ako by s tým istým súperom prehrali o 15 bodov. Presne takým rozdielom viedli Košičanky po prvom polčase (43:28), ale druhá časť zápasu priniesla očakávaný obrat v prospech najdrahšieho ženského družstva v Európe (68:72).

"Som sklamaný, ale nie z hry svojho tímu. Skôr pociťujem také obyčajné ľudské sklamanie z prehry. Mali sme zvíťaziť, lebo sme boli lepším tímom. Keď netrafíme trinásť pokusov z trestných hodov, vyhrať sa ani nedá,“ povzdychol si tréner Good Angels Maroš Kováčik. 

Keď sa v druhom polčase lámal zápas, jeho hráčkam odišla streľba. Okrem trestných hodov (trafili iba 8 z 21) aj tá zo stredných a dlhších vzdialeností. Navyše hosťujúca Američanka Candace Parkerová premenila najmä druhý polčas vo vlastnú exhibíciu. Jekaterinburčanky nastrieľali za celý zápas 72 bodov a ona sama 35. K tomu pridala 16 doskokov a 4 zblokované lopty. Nie nadarmo bola v minulej sezóne najužitočnejšou hráčkou Final Eight Euroligy ako aj zámorskej WNBA. 

"Skúsenosti a body Parkerovej rozhodli. Jednoducho len vzala loptu a sama to celé rozhodla. Treba priznať, že v pasáži asi šesť minút pred koncom nám zlyhala organizácia hry. Bolo to dané aj tým, že keď sme veľmi chceli, práve vtedy to nešlo,“ hodnotil Kováčik. Kapitánka domácich Lucia Kupčíková vstúpila do zápasu ako víchor. V prvej štvrtine nastrieľala 10 bodov a pridala 6 doskočených lôpt. Potom postupne aj pod ťarchou pribúdajúcich faulov uberala z tempa a do konca zápasu už neskórovala. 
"Škoda, lebo taká šanca sa už nemusí opakovať. Odohrali sme výborný zápas, ale v druhom polčase nám to prestalo padať, čo skúsené súperky využili. Ja som začala dobre, ale prišli fauly a už som sa nevedela späť nakopnúť do hry,“ konštatovala Kupčíková. 

Tréner Kováčik po prvotnom návale emócií priznal, že prehrať o 4 body s výkladnou skriňou ženského basketbalu je vlastne veľmi dobrý výsledok. "Ak by mi niekto pred rokom povedal, že budeme hrať s takým kvalitným Jekaterinburgom vyrovnanú partiu až do konca, asi by som sa len zasmial. Hoci krátko po zápase prevláda sklamanie, som hrdý na výsledok, ktorý sme dosiahli,“ povedal Kováčik. 

Ak Košičanky siahali na senzačný športový úspech, ten organizátorský určite dosiahli. S oficiálnym počtom divákom 7855 si môžu povedať, že priemernú návštevu na hokejových zápasoch v tejto sezóne tromfli viac než dvojnásobne. Diváci sa bavili na dramatickom basketbale svetovej úrovne a niet pochýb o tom, že 18. decembra proti francúzskemu Bourges prídu do Steel arény znova. Ak ich príde čo len 3200, "Dobrým anjelkám" sa to oplatí, lebo nebudú stratové na organizačných výdavkoch. 

"Diváci boli fantastickí. Hnali nás dopredu a počas celého zápasu boli naším šiestym hráčom,“ pochválila košickú euroligovú kulisu Lucia Kupčíková. "Pred takou skvelou a početnou kulisou som hrala prvý raz," dodala Kupčíková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies