TL: Nové Zámky posilní Kanaďan Gaelan Patterson

NETKY.SK • 20 Máj 2016, 17:35 • 2 min
TL: Nové Zámky posilní Kanaďan Gaelan Patterson

NOVÉ ZÁMKY - Do tímu nováčika hokejovej Tipsport Ligy HC Nové Zámky smeruje kanadský ofenzívny obranca Gaelan Patterson.

slovakia

left justify in out

„Náš klub pokračuje aj naďalej v zbrojení na blížiaci sa ročník hokejovej Tipsport Ligy,“ cituje internetový portál klubu, ktorého vedenie sa s Pattersonom dohodlo na ročnom kontrakte, slová marketingového a mediálneho manažéra Jakuba Takáča. „Ostáva len veriť, že skúsenosti z posledných rokov pretaví aj do svojich výkonov v novozámockom drese,“ dodal.

 

Dvadsaťpäťročný rodák z kanadského Saskatoonu pôsobil od sezóny 2006-07 v Saskatoon Blades hrajúcom juniorskú súťaž WHL. V roku 2009 si ho v 7. kole draftu vybrali "plamene" z Calgary a 10. júla podpísal trojročný nováčikovský kontrakt. Ďalšie dve sezóny strávil na farme v AHL, kde obliekal dres Abbotsford Heat. Po vypršaní nováčikovského kontraktu sa predstavil v tretej najvyššej americkej súťaži ECHL, kde hájil farby Utah Grizzlies a Idaho Steelheads.

 

Minulú sezónu sa presťahoval na sever Európy, jeho novým zamestnávateľom sa stal nórsky klub Sparta Sarpsborg. V jeho drese odohral vrátane play off 51 zápasov, v ktorých strelil 11 gólov a získal dovedna 27 bodov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies