Talianska ropná firma Eni nakladá ropu na západe Líbye

NETKY.SK • 18 Marec 2011, 07:55 • 2 min
Talianska ropná firma Eni nakladá ropu na západe Líbye

Talianska ropná firma Eni nakladá ropu na západe Líbye

slovakia

left justify in out

img

Talianska ropná firma Eni, ktorá vyzvala na zrušenie sankcií proti Líbyi, nakladá líbyjskú ropu v termináli Bouri. Uviedli to dnes tri zdroje z lodiarskeho a ropného sektora.
      Západné štáty, Európska únia a Organizácia Spojených národov uvalili na Líbyu sankcie vrátane zmrazenia majetku ľudí blízkych režimu Muammara Kaddáfího potom, ako líbyjský vodca začal po nástupe protivládnych nepokojov proti svojim obyvateľom ozbrojené útoky.
      Podľa zdrojov Eni nakladá ropu na tanker v termináli Bouri na západe Líbye, ktorý je pod kontrolou vládnych vojsk. Tanker je schopný prepraviť približne 600.000 barelov ropy (1 barel = 159 litrov). Talianska firma sa k informáciám nevyjadrila.
      "Je to pravda," potvrdil jeden zo zdrojov, zároveň však dodal, že ide o výnimočný prípad. "Produkcia ropy je prakticky na nule," dodal poukazujúc na ložiská ropy a plynu, ktoré Eni prevádzkuje v Líbyi.
      Eni ako najväčší zahraničný producent ropy a plynu v Líbyi má aj najväčší záujem o rýchle ukončenie sankcií. Do produkcie v severoafrickej krajine investovala už miliardy dolárov a Taliansko dováža z Líbye až 22 % z celkovej spotreby ropy.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies