Szijjártó: Zajd Husajn by nemal vykonávať funkciu vysokého komisára OSN

NETKY.SK • 6 September 2016, 17:28 • 2 min
Szijjártó: Zajd Husajn by nemal vykonávať funkciu vysokého komisára OSN

BUDAPEŠŤ - Vysoký komisár OSN pre ľudské práva Zajd Husajn preukázal svojím vyhlásením, v ktorom kritizoval "populistických" politikov, že nie je vhodnou osobou pre vykonávanie akejkoľvek funkcie v OSN. Maďarský minister zahraničných vecí a vonkajších ekonomických vzťahov Péter Szijjártó to uviedol dnes vo vyhlásení zverejnenom agentúrou MTI.

slovakia

left justify in out

V súvislosti s kritikou, ktorá bola adresovaná i maďarskému premiérovi Viktorovi Orbánovi, označil Szijjártó za neprijateľné a poburujúce, že byrokrat OSN pripodobnil konanie demokraticky zvoleného európskeho politika ideológii extrémistickej organizácie Islamský štát (IS).

 

"Zajd Husajn sa týmto vyhlásením stal nevhodným zastávať akúkoľvek pozíciu v OSN. Svojou doterajšou činnosťou a týmto, ale aj ďalšími podobnými vyhláseniami, úplne zruinoval dôveryhodnosť a reputáciu pozície vysokého komisára pre ľudské práva," napísal Szijjártó.

 

Husajn označil v pondelok v prejave v Haagu slovenského premiéra Roberta Fica, českého prezidenta Miloša Zemana, maďarského premiéra Orbána a ďalších známych politikov za populistov, demagógov a fantastov, ktorí šíria náboženské a rasové predsudky a usilujú sa oživovať minulosť. Spoločne s holandským politikom Geertom Wildersom a republikánskym kandidátom na prezidenta USA Donaldom Trumpom majú podľa komisára spoločné rysy aj s IS, napísal denník Independent.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies