Sýrska vláda odmietla ponuku prímeria počas ramadánu

NETKY.SK • 8 Júl 2013, 21:22 • 2 min
Sýrska vláda odmietla ponuku prímeria počas ramadánu

NEW YORK - Sýrska vláda odmietla možnosť prímeria s opozíciou počas moslimského posvätného mesiaca ramadán, ktorý sa začína v utorok. Oznámil to veľvyslanec Damasku pri OSN Bašár Džaafarí.

slovakia

left justify in out

"Potrebujeme úplne ukončenie násilia, nie čiastočné," povedal sýrsky diplomat. Podľa neho by sa mali sýrski povstalci plne angažovať v mierových rokovaniach a prísť na mierovú konferenciu v Ženeve, ktorú sprostredkovali Spojené štáty a Rusko.

Podľa agentúry AP Džaafarí reagoval na slová nového predsedu Sýrskej národnej koalície (SNC) Ahmada Džarbu, ktorý režimu prezidenta Bašára Asada ponúkol počas ramadánu prímerie v obliehanom meste Homs. Povstalci tam čelia mohutným vzdušným a pozemným útokom.

Džarba taktiež povedal, že opozícia sa nezúčastní na mierovej konferencii v Ženeve, kým neposilní svoju vojenskú pozíciu. "Ženeva za týchto okolností nie je možná. Ak máme ísť do Ženevy, musíme byť silní, na rozdiel od terajšej situácie, keď sme slabí," vyhlásil Džarba.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies