Švento hovorí, že je tímový hráč a teší sa na I. bundesligu

NETKY.SK • 26 Máj 2014, 13:13 • 2 min
Švento hovorí, že je tímový hráč a teší sa na I. bundesligu

KOLÍN NAD RÝNOM - Slovenský futbalový reprezentant Dušan Švento, ktorý prestúpil pred dvoma týždňami z rakúskeho tímu Red Bull Salzburg do mužstva 1. FC Kolín a s "capkami" podpísal zmluvu do 30. júna 2016, sa už veľmi teší na pôsobenie v tíme staronového účastníka najvyššej nemeckej súťaže.

slovakia

left justify in out

"Chcem byť úspešný v 1. FC Kolín a zároveň splatiť dôveru ľuďom, ktorí prispeli k transferu a angažovali ma do tohto nemeckého klubu. Som rád, že sa mi zrealizoval tento prestup. Je to pre mňa veľká výzva, vynasnažím sa podávať čo najlepšie výkony a byť prospešný mužstvu," citoval portál bundesliga.de slová 28-ročného rodáka z Ružomberka (nar. 1. augusta 1985). V prípade šikovného ľaváka, ktorý odohral v najcennejšom drese SR dosiaľ 29 zápasov a strelil jeden gól, môže byť trochu nevýhodou väčšia "náchylnosť" na zranenia. "Keď budem zdravotne v poriadku a nič ma nebude trápiť, môže byť sezóna 2014/2015 moja najlepšia v kariére," doplnil krajný obranca či krídelník. 

 

V Kolíne nad Rýnom vedeli o jeho možnostiach a futbalových schopnostiach. "Dušan Švento je skúsený a univerzálny hráč s citom pre prihrávku, o čom sme sa mohli viackrát presvedčiť. Po športovej i ľudskej stránke jednoznačne zapadá do nášho tímu a vyhovuje požiadavkám, ktoré máme na nových futbalistov. Verím, že bude pre mužstvo výraznou posilou," skonštatoval športový riaditeľ 1. FC Kolín Jörg Schmadtke. 

 

Spomenutý portál informuje o tom, že Švento počas pôsobenia v Salzburgu (2009 - 2014) strelil za "červených býkov" 13 gólov a mal až 30 asistencií na presné zásahy spoluhráčov. "Je známy svojimi prienikmi po ľavej strane a ideálnymi centrami. Útočníci Anthony Ujah a Patrick Helmes sa ako výborní hlavičkári a zakončovatelia môžu tešiť na jeho prihrávky," vyzdvihol silnú stránku slovenského futbalistu Schmadtke. Bývalý hráč Ružomberka, Slavie Praha a RB Salzburg vo futbalovej filozofii nemyslí na seba a individuálny prospech. "Som tímový hráč. Úspech mužstva je pre mňa najdôležitejší," dodal Dušan Švento. 

 

1. FC Kolín je trojnásobný nemecký šampión, naposledy sa však tešil z primátu v roku 1978. V aktuálnej sezóne vyhral II. bundesligu s pohodlným šesťbodovým náskokom pred Paderbornom a po dvoch rokoch sa vracia medzi domácu elitu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies