Surovikin: Koalícia vedená USA uzavrela tajnú dohodu s Islamským štátom

NETKY.SK • 9 Jún 2017, 18:54 • 2 min
Surovikin: Koalícia vedená USA uzavrela tajnú dohodu s Islamským štátom

MOKSVA - Spojenými štátmi vedená koalícia v Sýrii, zahŕňajúca aj kurdské jednotky, umožňuje militantom z teroristickej organizácie Islamský štát (IS) opúšťať mesto Rakka. Povedal to dnes veliteľ ruských síl v Sýrii generálplukovník Sergej Surovikin.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Namiesto toho, aby zlikvidovala teroristov vinných zo zabitia stoviek a tisícov sýrskych civilistov, koalícia vedená USA spolu so Sýrskymi demokratickými silami, ktoré kontroluje, uzavrela tajnú dohodu s vodcami IS, ktorí sa bez boja vzdali dobytých dedín a mieria do provincií, kde sú aktívne sýrske vládne sily," citovala Surovikina agentúra TASS.

 

Generálplukovník taktiež povedal, že letectvo koalície pod vedením USA sťažuje sýrskym vládnym silám boj proti teroristom. V juhosýrskej provincii Suvajdá si podľa neho vládne sily výrazne upevnili svoje pozície.

 

"Avšak v priebehu svojej ofenzívy vládne jednotky čelili protiakcii zo strany letectva medzinárodnej koalície pod vedením USA. Američania úplne bezdôvodne predložili sýrskej armáde ultimatívne požiadavky, aby sa nepribližovala k pozíciám takzvanej Novej sýrskej armády. Svoje konanie motivujú absurdnými tvrdeniami, že vládne sily predstavujú hrozbu pre americké základne a tábory určené na výcvik opozičných bojovníkov na juhu Sýrie," dodal Surovikin.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies