Sudkyňa pustila Jána Slotu na slobodu: Prokurátor podal sťažnosť

NETKY.SK • 21 Január 2016, 09:28 • 2 min
Sudkyňa pustila Jána Slotu na slobodu: Prokurátor podal sťažnosť

ŽILINA – Sudkyňa Okresného súdu (OS) v Žiline pre prípravné konanie dnes prepustila na slobodu 62-ročného Jána Slotu zo Žiliny, ktorého obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky po tom, čo v pondelok (18.1.) na ceste prvej triedy v smere z Lietavskej Lúčky do Porúbky (okres Žilina) narazil s Porsche Cayenne do pred ním idúceho Audi A6.

slovakia

left justify in out

"Súd nevidel zákonné dôvody na vzatie obvineného do väzby. Rozhodnutie nie je právoplatné. Prokurátor voči nemu podal sťažnosť. V obdobných prípadoch prokuratúra nedáva návrh na vzatie obvineného do väzby. Nemožno preto v tomto prípade rozhodnúť inak len vzhľadom na osobu obvineného," uviedol hovorca žilinského krajského súdu.

 

Podľa hovorcu Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Radka Moravčíka po náraze Porsche Cayenne do pred ním idúceho Audi narazilo Audi do Suzuki SX4, ktoré viedol 39-ročný vodič. "Po dopravnej nehode vodiča Audi jednorazovo ošetrili, ostatné osoby zranenia neutrpeli. U vodičov Audi a Suzuki alkohol vykonanými dychovými skúškami nezistili," uviedol krajský policajný hovorca.

 

Doplnil, že Ján Slota sa po dopravnej nehode odmietol podrobiť dychovej skúške na alkohol, aj lekárskemu vyšetreniu odberom a vyšetrením krvi alebo iného biologického materiálu, či nie je ovplyvnený návykovou látkou. "Policajti mu obmedzili osobnú slobodu a na mieste zadržali vodičský preukaz. Na základe vyjadrenia lekára nemohol byť obvinený muž umiestnený do cely policajného zaistenia. Lekár rozhodol o jeho nutnej hospitalizácii v zdravotníckom zariadení," dodal Moravčík.

 

V prípade dokázania viny hrozí 62-ročnému Žilinčanovi trest odňatia slobody až na jeden rok.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies