Štvoricu z Pussy Riot, ktorá narušila finále futbalových MS, po prepustení opäť zadržali

NETKY.SK • 31 Júl 2018, 09:23 • 2 min
Štvoricu z Pussy Riot, ktorá narušila finále futbalových MS, po prepustení opäť zadržali

MOSKVA - Aktivistky a aktivistu ruského zoskupenia Pussy Riot, ktorých zatkli po tom, ako narušili finálový zápas majstrovstiev sveta vo futbale, hneď po prepustení z moskovských väzení opätovne zadržali.

slovakia

left justify in out

Piotr Verzilov, Nika Nikulšina, Oľga Kuračjova a Oľga Pachtusova dostali 15-dňové tresty odňatia slobody za porušenie pravidiel pre divákov športových podujatí a zneužitie policajných uniforiem. Na tri roky tiež majú zakázaný vstup na športové podujatia.

Nie je pritom jasné, prečo ich znovu zadržali, no podľa Verzilova nečelia žiadnym ďalším obvineniam. Na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter uviedol, že policajná stanica Lužniki dostala príkaz ponechať ich vo väzbe do rána v súvislosti s presne neurčenými procedurálnymi úkonmi.

Štvorica vbehla 15. júla na ihrisko moskovského štadióna Lužniki počas zápasu medzi Francúzskom a Chorvátskom. Rozhodli sa tak protestovať proti porušovaniu ľudských práv v Rusku. Verzilov sa v rozhovore z väzenia pre BBC vyjadril, že "hovorili za Rusko". "Počas majstrovstiev sveta, ktoré som si naozaj užil, nebolo počuť žiadnu politickú kritiku (na adresu vlády). Rozhodne nesúhlasím so západnými krajinami, ktoré vyzývajú na bojkot športových podujatí v Rusku, no vyhýbať sa kritike toho, čo sa v súčasnosti deje v Rusku, je nesprávne," skonštatoval.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies