Stephen Hawking bude hosťom na vystúpeniach Monty Pythonovcov

NETKY.SK • 1 Júl 2014, 09:23 • 2 min
Stephen Hawking bude hosťom na vystúpeniach Monty Pythonovcov

LONDÝN - Svetoznámy britský fyzik Stephen Hawking sa má pripojiť ku komediálnej hereckej skupine Monty Python na jej živých vystúpeniach, ktoré jej členovia organizujú 30 rokov po svojom rozpade a ktoré sa začnú už v utorok v Londýne.

slovakia

left justify in out

"Je to veľký fanúšik Monty Pythonovcov, preto sme ho požiadali, aby sa k nám pridal, a on do minúty povedal áno," oznámil jeden z členov skupiny, 71-ročný Eric Idle novinárom na dnešnej tlačovej konferencii. Citovala ho agentúra DPA.

 

Idle a zvyšní štyria členovia komediálnej spoločnosti - John Cleese, Terry Gilliam, Terry Jones a Michael Palin - spolupracujú na novom projekte prvýkrát po 30 rokoch. Vystúpení bude desať a uskutočnia sa v londýnskej O2 Arena. Šiesty člen spoločnosti, Graham Chapman, zomrel na rakovinu v roku 1989.

 

Cleese na tlačovej konferencii povedal, že šou má motto "jeden to má za sebou, piati vystúpia" a jej súčasťou budú zmeny scény počas predstavenia, špeciálne efekty, orchester či desiatky tanečníkov. "Je to oveľa komplikovanejšie a veľkolepejšie, než sme si pri prvom čítaní scenára predstavovali," dodal Cleese.

 

Predstavenie bude obsahovať aj mnoho starých žartov, ktoré vie veľa fanúšikov naspamäť, a tiež klasických výstupov, ako informoval Idle. "Bolo by čudné pokúšať sa v tomto veku napísať niečo lepšie, než sú naše najlepšie kusy," dodal Idle.

 

Spoločnosť sa stala slávnou vďaka komediálnemu seriálu so svojráznym humorom Monty Python's Flying Circus (Lietajúci cirkus Montyho Pythona), ktorý vysielala britská televízia BBC od roku 1969 do roku 1974. Úspech malo aj niekoľko ich filmov: Monty Python a Svätý grál (1975), Život Briana (1979) či posledné dielo v pôvodnej zostave Zmysel života (1983).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies