Standard & Poor's necháva rating Rakúska nezmenený na AA+

NETKY.SK • 19 Marec 2016, 12:14 • 2 min
Standard & Poor's necháva rating Rakúska nezmenený na AA+

VIEDEŇ - Ratingová agentúra Standard & Poor's (S&P) ponechala rating Rakúska nezmenený na AA+, čo je druhá najvyššia možná známka. Výhľad zostal nezmenený na stabilnej úrovni, čo znamená, že agentúra v blízkej budúcnosti neočakáva zmenu ratingu. Informovala o tom agentúra APA.

slovakia

left justify in out

Agentúra je optimistická z vývoja rakúskej ekonomiky. Hospodársky rast by mal v rokoch 2016 až 2019 zostať rovnako vysoký alebo mierne vyšší, než sa očakáva. Rakúsko podľa analýzy S&P prekoná stagnáciu z posledných štyroch rokov. Na druhej strane agentúra označuje podnikanie rakúskych bánk vo východnej a južnej Európe za riziko. Členstvo v eurozóne je pre Rakúsko výhodou a krajina získala pochvalu aj za silný a nezávislý právny systém.

 

S&P neočakáva, že utečenecká kríza bude mať podstatný vplyv na rozpočtovú situáciu Rakúska. Všetky dodatočné výdavky podľa nej bude možné udržať pod kontrolou, i keď môžu spôsobiť zvýšenie deficitu rozpočtu. Viedeň ich však môže vykompenzovať novými úspornými opatreniami a zvýšeným príjmom z daní. Jedinou slabinou Rakúska je vysoká zadlženosť, no vzhľadom na nízke úrokové sadzby budú úrokové náklady krajiny pod piatimi percentami celkových výdavkov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies