Srbsko nedopustí, aby sa na jeho území pripravovali prevraty v iných krajinách

NETKY.SK • 28 Október 2016, 14:03 • 2 min
Srbsko nedopustí, aby sa na jeho území pripravovali prevraty v iných krajinách

BELEHRAD - Srbsko nedopustí, aby sa na jeho území organizovali štátne prevraty, útoky alebo ilegálny monitoring v inej krajine. Vo vysielaní tamojšej verejnoprávnej televízie RTS to dnes vyhlásil šéf rezortu vnútra v Belehrade Nebojša Stefanovič.

slovakia

left justify in out

Jeho vyjadrenie súvisí so zadržaním viacerých osôb, ktorí sa podľa médií pripravovali na puč v susednej Čiernej Hore v deň tamojších parlamentných volieb, teda 16. októbra.

 

Aj čiernohorské bezpečnostné zložky potvrdili, že počas predvolebnej noci zadržali pre podozrenie podobného charakteru skupinu 20 srbských občanov, z ktorých 14 zostáva vo vyšetrovacej väzbe.

 

Srbský denník Danas v štvrtok priniesol - s odvolaním sa na neoficiálne zdroje - informáciu, že zo Srbska vyhostili v súvislosti s prípravou štátneho prevratu v Čiernej Hore občanov Ruskej federácie.

 

Srbský premiér Aleksandar Vučič vo vysielaní belehradskej televízie N1 na margo správ o vyhostení ruských občanov konštatoval, že informácie bulvárnych médií nemieni komentovať. Pripustil však, že nie všetky aspekty spravodajstva periodika Danas sú mylné, pričom dodal, že to platí o časti z nich. Vučič poznamenal, že aj keď má informácie o niektorých detailoch prípadu, nemôže o nich hovoriť, pretože predstavujú štátne tajomstvo.

 

Iný srbský denník Večernje Novosti už skôr priniesol správu, podľa ktorej srbské tajné služby identifikovali desaťčlennú skupinu, ktorej aktivity možno spájať s udalosťami v Čiernej Hore. Periodikum s odvolaním sa na nemenované zdroje uviedlo, že ide o členov ultrapravicových subjektov, príslušníkov niekdajších polovojenských organizácií, medzi ktorými sú aj osoby, ktoré bojovali po boku Rusov na východe Ukrajiny.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies